Subsidie voor De Gespreide Herberg

De Alblasserwaard is een prachtige regio die jaarlijks door honderdduizenden mensen wordt bezocht. De Gespreide Herberg wil dat deze bezoekers langer kunnen genieten van deze streek door hen duurzame logies te bieden in herbergjes op unieke locaties in de polder.

De duurzame en energieneutrale herbergjes (tiny houses) worden verspreid door de regio worden geplaatst op boerenerven en andere geschikte locaties in het polderlandschap. Een gastheer of gastvrouw verzorgt de vriendelijke ontvangst en introduceert de streek en lokale activiteiten bij de gasten.

De Gespreide Herberg kreeg eind 2018 het bericht dat de LEADER Polders met Waarden subsidie is toegekend. Provincie Zuid-Holland, Gemeenschappelijke Regeling Alblasserwaard-Vijfheerenlanden en de Europese Unie investeren gezamenlijk 70 duizend euro in De Gespreide Herberg.